Mi a potencia

Hosszú ideig a férfi erejét (potenciáját) egyenlővé tették az apává válás és a verseny folytatásának képességével, amelyet a természet adományozott nagy áldásnak tekintett. Jelenleg a potencia szó tágabb értelmet kap - nemcsak apává válás, hanem nő kielégítése is. Általában a potencia szót csak a férfiakra és szexualitásukra alkalmazzák. A férfiak számára a potencia a teljes szexuális élet szükséges kritériuma. Mi azonban a potencia? Miért van rá szükség és mi befolyásolja.

Egy jó erővel rendelkező férfit egy elégedett nő ölel át

Mi a potencia

A potencia szó jelentése bármilyen művelet végrehajtására, alkotásra, előadásra, előállításra való képesség. Az erő és a lehetőség egyet jelent a potenciával.

Azzal jellemezve:

A férfi és a nő közelsége jellemzi a hatékonyságot.
 • a magömlés képessége és a spermiumok minősége;
 • merevedési funkció és megnyilvánulásának sebessége;
 • a nemi aktus időtartama;
 • az elégedettség megszerzésének és a nők kielégítésének képessége.

A tág értelemben vett potencia a szexuális élet képessége. Ez a férfi képessége apa lenni. A férfiak hatékonyságát nem szabad egyenlővé tenni a nemi aktus gyakoriságával, lehetőségeivel, nemi vágyával, merevedésével. Mindezek a fogalmak nem szinonimák, hanem csak alkotórészei ennek a fogalomnak.

Potenciakomponensek

A férfi potencia alkotórészei:

 1. A libidó férfi vágyakozik egy nő iránt.
 2. Erekció - keményedés és a pénisz térfogatának jelentős növekedése a vér rohanása miatt, és a corpora cavernosa feltöltése vele. Az erekció felelős a nemi közösülés képességéért.
 3. A spermiumok funkcionalitása, ami a gyorsaságot és a nemzés minőségét jelenti.

A hatékonyság minden összetevője számos tényezőtől függ. Tehát a libidó a tesztoszteron hormontól függ. A tesztoszteron a herék és a mellékvesekéreg által szintetizált férfihormon, amely aktívan részt vesz a spermiumok előállításában és felelős azok minőségi mutatójáért. A tesztoszteron szintén befolyásolhatja a férfiak hangulatát és ellenálló képességét a stressz és a depresszió iránt. Fontos szerepet játszik a zsírégetés folyamatában és az izomtömeg fenntartásában.

A tesztoszteron szintézise közvetlenül összefügg az életkorral, az ökológiával, valamint az életmóddal és a táplálkozással. Ezenkívül a férfiak libidóját befolyásolja a pszichoemotikus állapot, amely a környezettől és a kívülről jövő negatív hatásokkal szembeni ellenállástól függ.

Fiatal férfi magas tesztoszteronszinttel

A tesztoszteron aktívan szintetizálódik a pubertás alatt. A vérben a csúcskoncentráció 25-30 évre esik. Ezt követően fokozatos csökkenése kezdődik.

Az életkor befolyásolja a merevedési funkciókat, minél fiatalabb a férfi, annál jobban működik a szív- és érrendszer, biztosítva a véráramlást a péniszbe. Az erekciót befolyásolja a testsúly és a felhalmozódott testzsír, ami negatívan befolyásolja az összes szerv munkáját. A környezet negatív hatása is fontos szerepet játszik.

A férfiak egészsége gyakorolja a legnagyobb hatást az erekcióra. Fertőző vagy bakteriális eredetű gyulladásos folyamatok, amelyek befolyásolják az urogenitális rendszert, amelyek az erekció átmeneti vagy tartós eltűnését okozhatják.

A jó hatékonyság jótékony hatással van az egész test munkájára, különösen a rendszeres szex javítja a véráramlást és megfiatalítja a testet.

Impotencia

A potencia ellentétes fogalma a férfiakban az impotencia - képtelenség kielégíteni a szexuális szükségleteket. Az impotenciát az erekció elérésének és fenntartásának képtelensége, az idő előtti magömlés és a nemi elégedettség hiánya jelenti. Az impotencia a véráramlás károsodásával és a pénisz corpus cavernosumának rossz véráramlásával jár.

A férfiak potenciája az olyan összetevőktől függ, mint:

A rossz szokások befolyásolják a hatékonyságot
 1. A temperamentum és a genetikai hajlam, a férfias erő és energia a természetben rejlik és öröklődik.
 2. A szív és az erek betegségei. Ennek a fontos testrendszernek a működése nem megfelelő véráramlást eredményez a péniszben.
 3. Az urogenitális rendszer betegségei.
 4. A hormonális rendellenességek és a diabetes mellitus a hatékonyság jó szinten tartásához szükséges hormonok elégtelen szintéziséhez vagy teljes eltűnéséhez vezetnek.
 5. A túlsúly a nagyszámú női hormon és az elegendő mennyiségű férfi hormon szintézisének oka. A hím hormonok hiánya az ellenkező nem iránti vonzódás csökkenéséhez vezet. A túlsúly a stresszt a szív- és érrendszerre is terheli, és akadályozza a mozgás szabadságát.
 6. Kor. Minél idősebb a férfi, annál kevesebb tesztoszteron hormont termel a teste. Emellett az idősebb férfiak hajlamosabbak a különféle betegségek kialakulására, ami negatívan befolyásolja a potenciát.
 7. A szív- és érrendszeri vagy idegrendszer szerveit érintő rosszindulatú daganatok.
 8. A férfi instabil pszicho-érzelmi állapota a vonzerő és a vágy csökkenéséhez vezet. Ennek oka stresszes helyzet, depresszió, szorongás, félelem, izgalom.
 9. Rossz szokások: alkoholtartalmú termékekkel való visszaélés, dohányzás, kábítószerek használata.

Hogyan lehet fenntartani a hatékonyságot

Ahhoz, hogy mindig erőteljes legyen, mindent tudnia kell a hatékonyságról, beleértve annak fenntartását is:

A jó hatékonyság érdekében az embernek helyesen kell étkeznie
 1. A férfi erő megőrzése érdekében felül kell vizsgálni a teljes étrendet, és korlátozni kell a nagy mennyiségű sült, fűszeres és sós fogyasztását. A napi étrend termékeinek egészségeseknek kell lenniük, és tartalmazniuk kell az összes szükséges ásványi anyagot és vitamint. A férfiak számára fontos, hogy cinkben, szelénben, E, C és B csoportban gazdag ételeket fogyasszanak: diófélék, tejtermékek, tenger gyümölcsei, sovány húsok, friss zöldségek és gyümölcsök, zöldek.
 2. Örökre megszabaduljon a felesleges kilóktól, amelyek megzavarják a test normális működését és csökkentik a férfi szexualitását.
 3. Vezessen aktív életmódot, végezzen speciális gyakorlatokat a potencia javítása érdekében. A gyakorlatsor magában foglalja a pubococcygeal izmok edzését, ami növeli a medence szerveinek vérkeringését.
 4. Mondjon le az alkoholról és a dohányzásról. Kerülje a stresszes helyzeteket, aggodalmakat, aggodalmakat. Aludjon napi nyolc órát.

A férfi potencia a férfi képessége és vágya a szexuális aktusra, amely szintén befolyásolja a reproduktív funkciót. A férfiak egészségének megőrzése érdekében fontos tudni, hogy mi a hatékonyság, mitől függ és hogyan lehet fenntartani. Az erőteljes hatás sok tényezőtől függ, és az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás következménye.